Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jajeczne kotlety z cebulką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 8 szt
cebula 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 8 łyżek
masło 1 łyżka
olej do smażenia
natka pietruszki 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: jajeczne kotlety z cebulką

7 jaj ugotowac na twardo, 1 jajko odłozyć. ugotowane jaja obarć ze skorobki i pokroić w kostkę. cebulę obrac i również pokroic w kostkę, podsmażyć. do jaj dodać cebulę, natkę pietruszki oraz bułkę tartą. do masy która powstała wbić surowe jajko doprawić solą i pieprzem starannie wymieszać.
z powstałej masy uformowac kotleciki, obtoczy w bułce tartej, smażyć z obu stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 16.06.2012 21:42
ciekawe danie mimo braku mięsa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak