Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajeczne kotlety mielone

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo 8 szt
koper świeży 1 szt.
kasza manna 1 łyżka
sól lub kucharek do smaku
olej do smażenia
bułka czerstwa 1 szt
jajko 1 szt
Pieprz czarny mielony Prymat odrobina

Przepis i sposób przygotowania na: Jajeczne kotlety mielone

Ugotowane jajka zetrzeć na tartce o dużych oczkach. Bułkę moczymy w wodzie, gdy namoknie odsączamy i dodajemy do jajek. Wbijamy jajko surowe. Dodajemy łyżkę kaszy manny, doprawiamy solą (ew. kucharkiem )i pieprzem oraz dodajemy posiekany koperek. Wszystko razem wyrabiamy formujemy kotlety i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na patelni na rozgrzanym oleju.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Czarnula87 15.09.2013 18:23
sama robię je w domu bardzo smaczne
Habibi 15.09.2013 17:56
Lubię je zarówno na gorąco, jak i na zimno - z sosem czosnkowym lub tatarskim :)
halina17 15.09.2013 17:24
Dobre kotlety.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak