Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajeczna sałatka

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
cebula 1/2 sztuki
ogórki konserwowe 2 sztuki
kukurydza 1/2 puszki
Cebulka perłowa marynowana Smak 30 sztuk
sól do smaku
pieprz do smaku
majonez 3 czubate łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Jajeczna sałatka

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek, pokroić w kostkę, przełożyć do miski. Ogórki pokroić w ćwierć plasterki, cebulę w kostkę, cebulki marynowane w plasterki, kukurydzę odsączyć. Wszystko dodać do jajek. Do sałatki dodać majonez, trochę soli i pieprzu. Wszystko dokładnie wymieszać, odłożyć na kilkanaście minut, żeby smaki się"przegryzły".

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 23.07.2016 13:43
smaczna kolacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak