Jajeczna pasta z sardynkami

Jajeczna pasta z sardynkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sardynki z puszki

    70 g
  • jajko

    2 szt
  • majonez

    1 łyżka
  • szczypiorek usiekany

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka jeżeli nie są ugotowane gotujemy na twardo, przestudzamy i obieramy z łupek. Sardynki odcedzamy z zalewy olejowej, przekładamy do malaksera, następnie dodajemy pokrojone jajka oraz majonez i szczypiorek (część pozostawiamy do dekoracji). Malakser włączamy na 10-15 sekund do całkowitego zmiksowania składników. Przekładamy pastę do miseczki i podajemy z pieczywem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kasnaj 08.03.2015 09:31
na śniadanko super połączenie białka
Motorek 28.02.2015 09:28
ekstra pasta
dollce 23.02.2015 13:13
lubie takie pasty
Maridka19 23.02.2015 12:33
Pyszna pasta :)
pajbek 23.02.2015 11:49
Bardzo lubię :-)
pestka 23.02.2015 11:25
to bardzo smaczny dodatek do pieczywa
Malinka 23.02.2015 11:25
Muszę wypróbować, bo wygląda bardzo apetycznie :)
marcia7 23.02.2015 10:50
doskonała jest ta pasta

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat