Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajeczna pasta z sardynkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sardynki z puszki 70 g
jajko 2 szt
majonez 1 łyżka
szczypiorek usiekany 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Jajeczna pasta z sardynkami

Jajka jeżeli nie są ugotowane gotujemy na twardo, przestudzamy i obieramy z łupek. Sardynki odcedzamy z zalewy olejowej, przekładamy do malaksera, następnie dodajemy pokrojone jajka oraz majonez i szczypiorek (część pozostawiamy do dekoracji). Malakser włączamy na 10-15 sekund do całkowitego zmiksowania składników. Przekładamy pastę do miseczki i podajemy z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasnaj 08.03.2015 09:31
na śniadanko super połączenie białka
Motorek 28.02.2015 09:28
ekstra pasta
dollce 23.02.2015 13:13
lubie takie pasty
Maridka19 23.02.2015 12:33
Pyszna pasta :)
pajbek 23.02.2015 11:49
Bardzo lubię :-)
pestka 23.02.2015 11:25
to bardzo smaczny dodatek do pieczywa
Malinka 23.02.2015 11:25
Muszę wypróbować, bo wygląda bardzo apetycznie :)
marcia7 23.02.2015 10:50
doskonała jest ta pasta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak