Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajeczna biało czerwona zebra

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
pomidory 4-5 sztuk
majonez light 2 łyżki
Chrzan śmietankowy Smak 1 łyzeczka
sól do smaku
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat do smaku
koper świeży

Przepis i sposób przygotowania na: Jajeczna biało czerwona zebra

Jajka ugotować na twardo w osolonym wrzątku,kiedy ostygnąć obrać ze skorupek,zostawić do całkowitego wystygnięcia,następnie ostrym nożem kroić w poprzek na krążki o grubości około 7 mm. Pomidory umyć i pokroić w poprzek tak jak jajka. Majonez połączyć z chrzanem doprawić do smaku solą.Układać na przemian plastry jajek i pomidora sklejając ich majonezem i dociskając do siebie.Ułożyć na półmisku oprószyć całość kolorowym pieprzem z młynka udekorować gałązkami świeżego koperku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 29.04.2014 09:36
fajne i proste
norweska20 29.04.2014 09:02
ciekawe wykonanie
patryska76 29.04.2014 08:14
Pomysłowe danie ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak