Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajeczka w tatarskim sosie

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórki konserwowe 5 sztuk
majonez tradycyjny 3 łyżki
musztarda 1 łyzeczka
sól do smaku
grzyby marynowane 500 ml
jajko ugotowane na twardo 8 sztuk
Papryka ostra mielona Prymat szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajeczka w tatarskim sosie

Kroki postępowania

1
Jajka gotujemy na twardo,obieramy ze skorupek i przekrawamy na połówki. Grzyby i ogórki osaczamy z zalewy,
Krok 1 - Jajeczka w tatarskim sosie foto
2
kroimy w małą kosteczkę i wkładamy do miseczki ,
Krok 2 - Jajeczka w tatarskim sosie foto
3
dodajemy majonez śmietanę i łyżeczkę musztardy,solimy i pieprzymy sos do smaku.Mieszamy wszystko razem.
Krok 3 - Jajeczka w tatarskim sosie foto
4
Tak przygotowany sos tatarski wylewamy na półmisek i na nim układamy jajeczka posypując je papryką po wierzchu. Udekorować wg swojego uznania.
Krok 4 - Jajeczka w tatarskim sosie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaDD 21.04.2013 08:39
nie mogę się na nich napatrzeć, wyszły ci perfekcyjnie
IZABELA29 20.04.2013 19:19
pysznie i tak jeszcze świątecznie
Zdzisław 20.04.2013 17:27
lubię tak podane jajka
ewka1978 20.04.2013 17:03
uwielbiam sos tatarski
Poison1988 20.04.2013 16:02
sos tatarski do jajek to najlepsze co może być :) super!
gosia561 20.04.2013 15:24
świetne z sosem
Olga_SK 20.04.2013 14:41
na pierwszy rzut oka myślałam, że to przepiórcze jajka :)
Rafał3 20.04.2013 14:27
wygląd rewelacyjny ;-) Smak???..... hmmm też rewelacyjny ;-)))
Boska_Agatka 20.04.2013 14:23
uwielbiam takie
Monika58 20.04.2013 14:14
fajny przepis
SylwiaMagdaSabin 20.04.2013 13:53
apetyczne jajeczka
wiola333 20.04.2013 13:34
bardzo smaczny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak