jajeczka przepiórcze w ogórkowych roladkach

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rzodkiewki

    5 szt
  • majonez

    2 łyżka
  • koperek posiekany

    1 łyżka
  • czosnek ząbki

    1 szt
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • ogórek

    1 szt
  • jajka przepiórcze

    12 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajeczka ugotować na twardo i obrać ze skorupek. Ogórek umyć, nie obierać, pokroić na cienkie plastry (najlepiej przy pomocy obieraczki do warzyw). Rzodkiewkę umyć i pokroić w półplasterki.
Jajka owijać plasterkami ogórka i spinać wykałaczką. Delikatnie wsunąć rzodkiewkę do każdej roladki.
Majonez wymieszać z solą, pieprzem, koperkiem i wyciśniętym przez praskę czosnkiem. Podawać z roladkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
cukiereczek 28.06.2011 08:25
Pięknie wygląda
js28 28.04.2011 16:17
dziekuję :) zachęcam so wypróbowania - są pyszne!
Misiabe 25.04.2011 20:34
Super wyglądają, po prostu bajecznie!!
mikrusiak 25.04.2011 15:39
zgadzam się... zdjęcie robi wrażenie :)
Monika193 25.04.2011 15:32
wyglądają ślicznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat