Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajeczka na ciepło

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5 szt
sos słodko-kwaśny 1/2 słoika
śmietana 1 łyżka
żółty ser starty ok1/2 szkl
sól
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Jajeczka na ciepło

3 jajka ugotować na twardo, obrać i przekroić wzdłuż na połowy. Oprószyć solą i pieprzem. Żółty ser zetrzeć na tarce. Do sosu słodko-kwaśnego dodać łyżkę śmietany, połowę startego sera i wbić jajka. Wymieszać. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem i ułożyć połówki jajek (jedno obok drugiego). Zalać przygotowanym sosem. Zasypać pozostałym serem. Zapiekać ok 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Drianna
Drianna 16.04.2013 18:00
ciekawy pomysł sos do jajek fajnie pasuje w tym połączeniu
Ewelina47 16.04.2013 13:26
wygląda apetycznie
Rossie 16.04.2013 13:15
ale ekstra pomysł, muszę koniecznie wypróbować
msmors 16.04.2013 13:01
smaczny przepis
leonowie 16.04.2013 12:53
bardzo fajny pomysł
Janina 16.04.2013 12:40
Bardzo smaczne mniam
Gracer 16.04.2013 12:39
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak