Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajeczka chrzanowe

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

majonez tradycyjny 2 łyżki
śmietana 12% 1 łyżka
chrzan śmietankowy 1 łyżka
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
Szczypiorek cienki pęczek
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
jajko ugotowane na twardo 10 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Jajeczka chrzanowe

Kroki postępowania

1
Jajka gotujemy na twardo studzimy obieramy ze skorupek kroimy na połówki i wydrążamy żółtka delikatnie by nie uszkodzić jajek,
Krok 1 - Jajeczka chrzanowe foto
2
Szczypiorek siekamy drobniutko
Krok 2 - Jajeczka chrzanowe foto
3
do miseczki wkładamy żółtka dodajemy chrzan majonez i śmietanę doprawiamy solą pieprzem mieszamy dokładnie by składniki się połączyły i małą łyżeczką lub szprycą nakładamy farsz na białka .
Krok 3 - Jajeczka chrzanowe foto
4
Dekorujemy szczypiorkiem lub natką pietruszki Do masy można dać 2 ząbki czosnku jeśli ktoś lubi ostrzejsze ,ta masa jest dosyć łagodn
Krok 4 - Jajeczka chrzanowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 16.05.2013 11:59
wszystko co ma odrobinę chrzanu bardzo lubię .
-Natka- 15.03.2013 21:44
Wspaniale wyglądają i smakują, na wielkanocny stół w sam raz.
Monika58 15.03.2013 20:34
pyszne, danie na czasie - smaczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak