Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jaja z szyneczką

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo 10 szt
szynka wędzona 4 plastry
szczypirek
majonez tradycyjny
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Jaja z szyneczką

Jaja ugotować na twardo z odrobiną soli aby łatwiej się ubierały. Po ugotowani zalać zimną wodą i odczekać aż ostygną. Obrać przekroić i oddzielić żółtka.
Do miski z żółtkami dodać drobno pokrojona szynkę najlepiej swojska wędzona i szczypiorek. wszystko dokładnie wymieszać dodać 2 łyżki majonezu i doprawić sola i pieprzem.
Następnie przygotowany farsz nakładać łyżeczka do białek.
Na koniec jajka udekorować za pomocą szprycy majonezem i posypać świeżym szczypiorkiem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 17.07.2013 07:35
też takie robię
Andrzej8 16.07.2013 13:11
wyglądają bardzo apetycznie
Kazimierz1 02.04.2013 12:57
bardzo lubię
bietka 02.04.2013 11:51
pyszne jajeczka :)
iwi 02.04.2013 11:40
Bardzo smakowite,trzeba będize samemu przyrządzić.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak