Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jaja z pomidorami

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 sztuka
pomidory suszone Smak 4 sztuka
majonez 1 łyżka
migdały w płatkach 3 łyżka
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Jaja z pomidorami

Jajka gotujemy na twardo, hartujemy zimną wodą.

Odcinamy wierzch jajek mniej więcej na 1/3 wysokości. Wydrążamy żółtko oraz białko z odciętych fragmentów jajek.

Suszone pomidory odsączamy z zalewy, kroimy na mniejsze kawałki.

Do pojemnika blendera wrzucamy suszone pomidory oraz żółtka wraz z wydrążonymi fragmentami białek.

Dodajemy 2 łyżki płatków migdałów oraz majonez. Miksujemy na gładką masę.

Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Przygotowaną masą faszerujemy jajka. Przybieramy płatkami migdałów.

Podajemy od razu po przygotowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aisoglam 13.06.2014 07:01
Fajny pomysł na jaja :)
MagdaXXX 12.06.2014 22:23
fajny pomysł nietypowy
Kolorowa 12.06.2014 21:22
Ciekawie wyglądają ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak