Przepis i sposób przygotowania na: Jaja z farszem chrzanowym
Jajka faszerowane na Wielkanoc to przekąska bez której trudno wyobrazić sobie te święta. Przepisów na nie jest ogromna ilość, jednak najczęściej jajka przygotowujemy te z farszem z tuńczyka, pieczarek lub chrzanu. Dziś propozycja na przygotowanie jajek faszerowanych chrzanem, z dodatkiem szynki i świeżej natki pietruszki. Zobaczycie sami, jakie to będzie pyszne!
KROK 1: Jaja przekroić na połówki, wyjąć żółtka i wymieszać z chrzanem, majonezem, jogurtem.
KROK 2: Dodać drobno posiekaną szynkę i natkę pietruszki. Dodać szczyptę kurkumy - nada farszowi ładny, apetyczny żółty kolor.
KROK 3: Doprawić czosnkiem staropolskim Prymat. Farsz nałożyć do szprycy i masą wypełniać połówki białek.
KROK 4: Podawać z chrzanem z żurawiną.