Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jaja z farszem chrzanowym

5.0
(27)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Jaja faszerowane chrzanem i szynką - niezwykle proste i bardzo smakowite danie. Świetne na śniadanie wielkanocne.

Składniki:

jajka ugotowane na twardo 10 sztuk
chrzan tarty Smak 1 (175g) słoik
szynka gotowana 5-6 plastrów
natka pietruszki 1 garść
majonez 4 łyżki
gęsty jogurt naturalny 4 łyżki
Czosnek staropolski Prymat 1-2 łyżeczki
Kurkuma mielona Prymat 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Jaja z farszem chrzanowym

Jajka faszerowane na Wielkanoc to przekąska bez której trudno wyobrazić sobie te święta. Przepisów na nie jest ogromna ilość, jednak najczęściej jajka przygotowujemy te z farszem z tuńczyka, pieczarek lub chrzanu. Dziś propozycja na przygotowanie jajek faszerowanych chrzanem, z dodatkiem szynki i świeżej natki pietruszki. Zobaczycie sami, jakie to będzie pyszne!

KROK 1: Jaja przekroić na połówki, wyjąć żółtka i wymieszać z chrzanem, majonezem, jogurtem.

KROK 2: Dodać drobno posiekaną szynkę i natkę pietruszki. Dodać szczyptę kurkumy - nada farszowi ładny, apetyczny żółty kolor.

KROK 3: Doprawić czosnkiem staropolskim Prymat. Farsz nałożyć do szprycy i masą wypełniać połówki białek.

KROK 4: Podawać z chrzanem z żurawiną.

Szukacie wielkanocnych inspiracji? Znajdziecie je w serwisie Doradca Smaku. Może spodoba Wam się przepis na: Żurek na wędzonej polskiej kiełbasie, Sos chrzanowy na gorąco, jajka faszerowane pieczarkami i szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak