Jaja z farszem chrzanowym

Jaja z farszem chrzanowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Jaja faszerowane chrzanem i szynką - niezwykle proste i bardzo smakowite danie. Świetne na śniadanie wielkanocne.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka ugotowane na twardo

    10 sztuk
  • chrzan tarty Smak

    1 (175g) słoik
  • szynka gotowana

    5-6 plastrów
  • natka pietruszki

    1 garść
  • majonez

    4 łyżki
  • gęsty jogurt naturalny

    4 łyżki
  • Czosnek staropolski Prymat

    1-2 łyżeczki
  • Kurkuma mielona Prymat

    1/4 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Jaja przekroić na połówki, wyjąć żółtka i wymieszać z chrzanem, majonezem, jogurtem.

2. Dodać drobno posiekaną szynkę i natkę pietruszki. Dodać szczyptę kurkumy - nada farszowi ładny, apetyczny żółty kolor.

3. Doprawić czosnkiem staropolskim Prymat. Farsz nałożyć do szprycy i masą wypełniać połówki białek.

4. Podawać z chrzanem z żurawiną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat