Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jaja w wiosennym sosie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 6 szt
śmietana 1 szklanka
czosnek 1-2 ząbki
rzeżucha 2 łyżki
koperek 2 łyżki
szczypiorek 2 łyżki
melisa 1 łyżeczka
cukier 1/4 łyżeczki
Pieprz biały mielony Prymat 1 szczypta
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Jaja w wiosennym sosie

Jajka ugotować na twardo ( 10 minut od wrzenia), obrać ze skorupek i przekroić wzdłuż na pół i ułożyć na półmisku. Czosnek obrać, przepuścić przez praskę, wymieszać z solą i połączyć ze śmietaną.. Dodać cukier, pieprz biały. Rzeżuchę umyć, osączyć i drobno pokroić. Szczypiorek, koperek, melisę też umyć, osączyć i drobno posiekać. Wszystką zieleninę włożyć do śmietany i wymieszać. Powstałym sosem polać jajka na półmisku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak