Jaja w sosie tatarskim

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    6-7 szt
  • groszek konserwowy

    1 puszka
  • ogórek konserwowy

    5-6 szt
  • śmietana

    4 łyżki
  • jogurt

    4 łyżki
  • Musztarda rosyjska Prymat

    1 łyżeczka
  • sól, pieprz do smaku

  • pieczarki marynowane

    1 szłoik
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jaja ugotować na twardo.
Groszek odcedzić, ogórka poroić w drobną kostkę, pieczarki na drobne kawałeczki.
Z jogurtu, śmietany i musztardy przygotować sos, doprawić do smaku.
Jaja kroimy wzdłuż na pół, przekładamy do miski i zalewamy sosem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Michał2 28.11.2013 20:31
dobre jedzonko:)
Alex_M 23.11.2013 13:09
lubię bardzo :)
adelajda 26.06.2013 09:34
jajka w każdej postaci lubię
gacopierz23 09.12.2012 01:06
ekstra
misia53 15.08.2011 14:53
też tak lubię
kuklik 14.01.2011 17:47
super
Malinka 17.11.2010 09:26
Szybko i smacznie, polecam:)
pacpaw 16.11.2010 16:35
ja chyba dopiero zacznę tak robić
Natalia/tubisiek 11.11.2010 09:17
super! też takie robię :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat