Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jaja w sosie majonezowo- jogurtowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 10 sztuk
pieczarki marynowane 1 słoik
groszek konserwowy 1 puszka
majonez tradycyjny 1 słoik
jogurt naturalny 1 kubek
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1 szczypta
Kucharek przyprawa do potraw 1 szczypta
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyzeczka
ketchup pikantny 2 łyżki
natka pietruszki 2 gałązki

Przepis i sposób przygotowania na: Jaja w sosie majonezowo- jogurtowym

Kroki postępowania

1
Jajka gotujemy na twardo. Kroimy na połówki. Układamy żółtkami do dołu na głębokim półmisku.
Krok 1 - Jaja w sosie majonezowo- jogurtowym foto
2
W misce łączymy pokrojone w kostkę pieczarki , odcedzony groszek, majonez, jogurt naturalny oraz przyprawy: pieprz ziołowy, zioła prowansalski , kucharka. Wszystkie składniki mieszamy.
Krok 2 - Jaja w sosie majonezowo- jogurtowym foto
3
Pierwszą warstwę jajek przykrywamy przygotowanym sosem.
Krok 3 - Jaja w sosie majonezowo- jogurtowym foto
4
Następnie układamy drugą warstwę polówek jajek .
Krok 4 - Jaja w sosie majonezowo- jogurtowym foto
5
Jajka przykrywamy resztą sosu. Górę dekorujemy ketchupem oraz natką zielonej pietruszki.
Krok 5 - Jaja w sosie majonezowo- jogurtowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 14.04.2014 13:00
Bardzo takie lubię :)
Katarzyna59 11.04.2014 20:35
idealna propozycja na wielkanocny stół

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak