Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jaja sadzone na bakłażanie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bakłażan 1 szt.
olej do smażenia
jaja 6 szt.
sól, pieprz
papryka mielona
szczypiorek

Przepis i sposób przygotowania na: Jaja sadzone na bakłażanie

Wykonanie:
Bakłażan sparzyć, cieniutko obrać ze skórki, pokroić w plastry o grubości 2 cm. Posolić i smażyć z obu stron w sporej ilości oleju, na wolnym ogniu. Na każdy plaster wbić jajo, posolić, przykryć przykrywką i chwileczkę poddusić. Następnie posypać pieprzem, mieloną papryka i podawać jeszcze ciepłe na pieczywie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 27.02.2014 08:34
dla mnie dobre danie
patryska76 26.02.2014 18:50
Ciekawy przepis ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak