Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jaja po szkocku

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 500 g
cebula biała 1 szt
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól i pieprz
Czosnek suszony Prymat
Majeranek suszony Prymat
suszona natki pietruszki Prymat
jajko ugotowane na twardo 6-7 małe szt
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Jaja po szkocku

Mięso mielone przekładamy do miski dodajemy do niego przyprawy , drobniutko pokrojoną cebulkę ,wbijamy jajo .Dobrze wyrabiamy masę mięsną .Jaja obieramy ze skorupek.
Każde jajo oblepiamy porcją mięsa mielonego formując kulkę .Kulki obsmażamy z każdej stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 17.04.2015 14:47
fajne te jaja
Stenka 16.04.2015 15:47
Ładne i smaczne
Aleksandra/Olcia 16.04.2015 13:30
smakowita propozycja
matesko 16.04.2015 12:53
ładnie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak