Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

JAJA PO KARPACKU

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo 10 szt
papryka konserwowa 1 słoiczek
surowe żółtko 1 szt.
sól
pieprz
masło do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: JAJA PO KARPACKU

Wykonanie:
Jaja ugotować, wystudzić, przekroić na połówki i wydrążyć żółtka. Pokroić lub zmielić paprykę, szynkę, dodać surowe żółtko, doprawić do smaku i wymieszać z posiekaną natką i wydrążonymi żółtkami. Następnie napełnić skorupki jaj farszem, posypać bułką tartą, przycisnąć i smażyć złociście na oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 02.07.2013 12:18
Fajny pomysł na jajka;)
msmors 02.07.2013 12:06
ciekawe jajka
Kasnaj 01.07.2013 21:56
smacznie wyglądają
Gracer 01.07.2013 21:51
Fajny przepis na jajka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak