Jaja parowane i sos z chrzanem

Jaja parowane i sos z chrzanem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    2 szt
  • sól

  • pieprz

  • oliwa

  • przyprawa do potraw

    z jajek
  • majonez

    3 łyz
  • jogurt naturalny

    3 łyz
  • chrzan

  • cukier

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do specjalnego pojemnika parowaru, takiego bez otworów wlewamy dwie krople oliwy i smarujemy go.

Jajka wybijamy do miseczki sprawdzając ich świeżość, a następnie wlewamy po kolei do pojemnika parowaru.

Jajka oprószamy przyprawami, wkładamy do parowaru i parujemy aż się zetną (ok 10 min).

W tym czasie przygotowujemy sos - mieszamy w kubeczku majonez, jogurt, chrzan, doprawiamy sola i cukrem.

Uparowane jajka podajemy z kleksem sosu z chrzanem.
dorota20w
Jajka ugotowane na parze a la omlet lub a la jajka sadzone podane z sosem doprawionym chrzanem dla pobicia smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

dorota20w

19.05.2016 12:39
dziękuję :)

w mojej kuchni

19.05.2016 07:21
smaczne przysmaki

krokus

18.05.2016 22:00
fajny pomysł na jajko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat