Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jaja parowane i sos z chrzanem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jaja 2 szt
sól
pieprz
oliwa
przyprawa do potraw z jajek
majonez 3 łyz
jogurt naturalny 3 łyz
chrzan
cukier

Porada

Jajka ugotowane na parze a la omlet lub a la jajka sadzone podane z sosem doprawionym chrzanem dla pobicia smaku.

Przepis i sposób przygotowania na: Jaja parowane i sos z chrzanem

Do specjalnego pojemnika parowaru, takiego bez otworów wlewamy dwie krople oliwy i smarujemy go.

Jajka wybijamy do miseczki sprawdzając ich świeżość, a następnie wlewamy po kolei do pojemnika parowaru.

Jajka oprószamy przyprawami, wkładamy do parowaru i parujemy aż się zetną (ok 10 min).

W tym czasie przygotowujemy sos - mieszamy w kubeczku majonez, jogurt, chrzan, doprawiamy sola i cukrem.

Uparowane jajka podajemy z kleksem sosu z chrzanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 19.05.2016 12:39
dziękuję :)
w mojej kuchni 19.05.2016 07:21
smaczne przysmaki
krokus 18.05.2016 22:00
fajny pomysł na jajko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak