Jaja mollet z szynką,polędwicą lub łososiem

Jaja mollet z szynką,polędwicą lub łososiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    4 szt.
  • szynka

    15 dag
  • oliwki

    do dekoracji
  • pietruszka

    do dekoracji
  • liście sałaty

    do dekoracji
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Jaja mollet z szynką,polędwicą lub łososiem

Ugotować jajka na półtwardo w wodzie z dodatkiem soli.Jajka obrać ze skorupek.Każde zawinąć w cieniutki plasterek szynki,polędwicy lub łososia.Układać na półmisku na liściach sałaty,garnirować natką,piklami bądź oliwkami i sosem majonezowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

joanna77 01.09.2011 16:17
super
Kopiko1983 26.08.2011 06:43
Już mam smaka na takie jedzonko :)
Teresa19 14.08.2011 11:30
fajne
Agnik 24.07.2011 16:22
interesujące
Tomasz17 17.07.2011 20:42
super
Ania67 12.05.2011 08:13
ekstra
stokrotka 27.03.2011 09:24
mniam...
Marzena40 18.12.2010 15:38
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat