Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jaja mocno chrzanowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 10 szt
chrzan tarty 3-4 łyżki
majonez 2-3 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
szczypiorek 1/2 pęczka

Przepis i sposób przygotowania na: Jaja mocno chrzanowe

Jaja gotujemy na twardo- studzimy i obieramy ze skorupek.
Każde jajko dzielimy wzdłuż na połówkę, żółtka wyciągamy i wrzucamy do miseczki, a białka układamy na półmisku.
Żółtka rozgniatamy widelcem- dodajemy chrzan, majonez, sól, pieprz oraz połowę szczypiorku. Dokładnie mieszamy.
Łyżeczką nakładamy masę z żółtek do białek- dekorujemy resztą szczypiorku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 08.04.2015 13:01
lubię jajka z chrzanowym farszem
Babeczka35 08.04.2015 09:37
Smaczne jajka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak