Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jaja marynowane w occie balsamicznym

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 3-5 sztuk
ocet balsamiczny 250-400 ml
rzerzucha

Przepis i sposób przygotowania na: jaja marynowane w occie balsamicznym

Kroki postępowania

1
Jaja gotujemy ok. 5-6 minut od zagotowania wody, następnie hartujemy,obieramy i płuczemy . Ocet zagotowujemy i wkładamy do niego obrane jaja i całość gotujemy jeszcze 2 minuty.
Krok 1 - jaja marynowane w occie balsamicznym foto
1
Jaja gotujemy ok. 5-6 minut od zagotowania wody, następnie hartujemy,obieramy i płuczemy . Ocet zagotowujemy i wkładamy do niego obrane jaja i całość gotujemy jeszcze 2 minuty.
Krok 2 - jaja marynowane w occie balsamicznym foto
3
Podajemy na 2 dzień obsypane rzeżuchą.
Krok 3 - jaja marynowane w occie balsamicznym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jozefinach 06.04.2013 14:56
Bardzo podoba mi się Twój pomysł na jajka.
monika141 03.04.2013 12:52
super kolor maja te jajka
bartek8585 02.04.2013 22:21
wspaniały pomysł. Jestem zachwycony
smerfetka79 02.04.2013 20:02
zdecydowanie stanowią nie lada atrakcję i zaskoczenie wśród gości. Mają swój specyficzny smak (zdecydowany, o posmaku octowym) ale naprawdę warto spróbować:)
gosia56 02.04.2013 15:06
super pomysł
kasienka23 02.04.2013 15:04
fajny kolor mają, nie wpadłabym na taki pomysł!
IwonaDD 02.04.2013 14:39
nabrały naprawdę wspaniałego intensywnego koloru

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak