Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jaja i warzywa w galarecie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo 2-3 szt.
marchewka 2 szt.
groszek konserwowy 1 puszka
pietruszka 1 szt.
bulion warzywny
Żelatyna wieprzowa Prymat
sól i pieprz
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżka

Porada

Propozycja podania:Skropić cytryną przed podaniem

Przepis i sposób przygotowania na: Jaja i warzywa w galarecie

Warzywa ugotować do miękkości z solą pieprzem i kucharkiem.W osobnej wodzie ugotować jaja na twardo.Ostudzić i pokroić w kostkę a jaja w plasterki.Rozłożyć na półmiskach dodając groszek konserwowy.Do powstałego bulionu dodać żelatynę i mieszać do momentu całkowitego rozpuszczenia żelatyny.Gdy wywar zacznie tężeć polać po całym półmisku i wstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny aż żelatyna zwiąże i połączy się z jajkiem warzywami i i groszkiem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak