Jaja i warzywa w galarecie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko ugotowane na twardo

    2-3 szt.
  • marchewka

    2 szt.
  • groszek konserwowy

    1 puszka
  • pietruszka

    1 szt.
  • bulion warzywny

  • Żelatyna wieprzowa Prymat

  • sól i pieprz

  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Warzywa ugotować do miękkości z solą pieprzem i kucharkiem.W osobnej wodzie ugotować jaja na twardo.Ostudzić i pokroić w kostkę a jaja w plasterki.Rozłożyć na półmiskach dodając groszek konserwowy.Do powstałego bulionu dodać żelatynę i mieszać do momentu całkowitego rozpuszczenia żelatyny.Gdy wywar zacznie tężeć polać po całym półmisku i wstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny aż żelatyna zwiąże i połączy się z jajkiem warzywami i i groszkiem
Lakiluzer
Propozycja podania:Skropić cytryną przed podaniem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat