Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jaja faszerowane szynką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka konserwowa 20- 25 dag
szczypiorek posiekany 1 łyżka
majonez 1 słoik
śmietana 12% 4 łyżki
chrzan świeżo starty 2 łyżeczki
jajko ugotowane na twardo 6-8

Przepis i sposób przygotowania na: Jaja faszerowane szynką

Jaja ugotowane przeciąc wzdłuż na połówki .Delikatnie wyciągnąc żółtka i starannie rozetrzec je z trzema łyżkami majonezu.Dodac drobno posiekaną wedlinę ,szczypiorek ,wymieszac ,przyprawic do smaku pieprzem i solą .Wypełnic połówki jaj farszem,tak by kształtem przypominały całe jaja .Ułożyc na półmisku wyłożonym liścmi sałaty ,polac resztą majonezu wymieszanego z chrzanem lub sosem zrobionym ze śmietany i chrzanu przyprawionym cukrem ,solą i pieprzem.Udekorowac gałązkami natki lub koperku oraz plasterkami świeżego ogórka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alaaa 28.03.2013 20:40
bardzo smaczny farsz
Bernadeta1 07.02.2013 08:16
często robię,smaczne
edyta44 02.12.2012 17:04
pycha
Edyta38 29.06.2011 09:22
super
barbara11561 01.06.2011 06:08
Pyszne:)
Łucja1 13.10.2010 13:59
bardzo smaczne!
Margo1 28.09.2010 09:26
lubię takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak