Jaja faszerowane śledziami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet śledziowy

    1 szt
  • majonez

    150 ml
  • pietruszka

    1 natka
  • jaja na twardo

    8 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filet śledziowy namaczamy w wodzie, dokładnie osuszamy papierowym ręcznikiem i siekamy. Jajka gotujemy na twardo, obieramy,przekrawamy na połówki. Żółtka wyjmujemy, przecieramy przez sito ze śledziem, ucieramy z 2 łyżkami majonezu i doprawiamy pieprzem oraz ewentualnie solą. Połówki białek napełniamy farszem z żółtek i śledzia, polewamy pozostałym majonezem, posypujemy natką, schładzamy i podajemy. Do farszu możemy dodać 1 łyżkę drobno pokrojonego szczypiorku. Zamiast śledzia do farszu możemy dodać 100 g wędzonej ryby lub 8 filetów anchois.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bami 14.01.2012 22:54
Fajne połączenie smaków :)
Jaheira11 11.03.2011 10:25
fajnie wyglądają
Mariolka1 23.02.2011 23:45
bardzo dobre
Barbara55 26.01.2011 16:04
fajne jaja
Babciagramolka 22.01.2011 17:04
Często zestawiam jajka na twardo ze śledziem w różnej postaci
kielcok1 20.01.2011 14:46
ale jaja
Tika4444 04.01.2011 08:51
wygląda ciekawie
rakow2 21.11.2010 16:05
może być dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat