Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jaja faszerowane pastą z makreli

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 szt
makrela wędzona 1 szt
ogórek małosolny 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Jaja faszerowane pastą z makreli

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i delikatnie wyjąć żółtka. Rybę obrać z ości. Wrzucić do rozdrabniacza rybę, żółtka i ogórki (zostawić kilka plasterków do dekoracji) i rozdrobnić na jednolitą pastę. Doprawić do smaku pieprzem i ewentualnie niewielką ilością soli. Nakładać pastę w miejsce żółtek i dekorować plasterkiem ogórka.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pierniczkowo 26.12.2013 11:59
bardzo dobre :)
norweska20 25.12.2013 18:18
fajny pomysł na imprezę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak