Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jaja faszerowane

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 sztuka
natka pietruszki 2 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól do smaku
pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Jaja faszerowane

4 jajka gotujemy na twardo. Odcedzamy i hartujemy zimną wodą.

Jajka przecinamy wzdłuż na pół, uważając aby zbytnio nie uszkodzić skorupek.

Wyciągamy żółtka i białka i bardzo drobno je siekamy lub rozdrabniamy blenderem.

Dodajemy posiekaną natkę pietruszki oraz surowe jajko. Doprawiamy solą i pieprzem.

Przygotowaną masą napełniamy skorupki jaj. Panierujemy w bułce tartej (tylko od strony masy).

Na patelni rozgrzewamy olej i układamy połówki jajek (jedna obok drugiej). Smażymy przez około 1 minutę, po czym przykrywamy patelnię pokrywką i smażymy jeszcze na wolnym ogniu kolejną minutę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara13 17.06.2014 22:27
bardzo smaczne :)
Mira85 17.06.2014 20:47
bardzo fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak