Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jaja a\' la Rossini

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 10 szt
bułka paryska 10 kromek
masło 100 g
wątróbka gęsia 300 g
cebula 80 g
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: jaja a\' la Rossini

Na połowie masła dusić wątróbkę przez około 12 minut, następnie zmielić z cebulą, wymieszać z masłem w którym się dusiła i przyprawić. Masłem wysmarować patelnię i przygotować jajka sadzone, lekko posolić i trzymać w cieple. Na pozostałym maśle usmażyć grzanki i posmarować pastą wątrobianą. Na wierzch każdej położyć sadzone jajko.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 13.03.2012 13:09
Super.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak