Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jagody w syropie własnym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jagody dowolna ilość
cukier 1 łyżeczka na słoiczek

Przepis i sposób przygotowania na: Jagody w syropie własnym

Jagody umyć pod bieżącą wodą i osuszyć. Słoiki dokładnie umyć i wysuszyć.

Włożyć do słoiczków jagody do pełnego słoiczka.

Do każdego słoiczka wsypać łyżeczkę cukru lub ksylitolu. Dokładnie zakręcić.

Do garnka wlać wodę, na dno ułożyć ściereczkę, włożyć słoiczki z jagodami do wody i pasteryzować około 25-30 minut od momentu zagotowania.

Gotować na małym ogniu. Wyjąć, dokręcić i studzić pod kocem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak