Jagody w syropie własnym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jagody

    dowolna ilość
  • cukier

    1 łyżeczka na słoiczek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jagody umyć pod bieżącą wodą i osuszyć. Słoiki dokładnie umyć i wysuszyć.

Włożyć do słoiczków jagody do pełnego słoiczka.

Do każdego słoiczka wsypać łyżeczkę cukru lub ksylitolu. Dokładnie zakręcić.

Do garnka wlać wodę, na dno ułożyć ściereczkę, włożyć słoiczki z jagodami do wody i pasteryzować około 25-30 minut od momentu zagotowania.

Gotować na małym ogniu. Wyjąć, dokręcić i studzić pod kocem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat