Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jagody w syropie na zimę

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jagody
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Jagody w syropie na zimę

Do wymytych i suchych słoików wsypujemy warstwami umyte jagody i przesypujemy cukrem. Jagody powinny sięgać do 3/4 wysokości słoika. Zakręcamy słoiki.
Na dno garnka wkładamy ścierkę, wkładamy słoiki i zalewamy wodą do 3/4 wysokości słoików, pasteryzujemy około 35-40 min. i zostawiamy w garnku do przestygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 25.07.2015 19:31
ładne zdjęcie:)
msmariusz 18.02.2015 23:13
na zime super
pestka 16.01.2013 11:38
robię podobnie, ale z mniejszą ilością wody
asia92wp 25.10.2012 09:33
pycha
asia92wp 25.10.2012 09:33
pycha
Anio?eczek 02.08.2012 16:49
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak