JAGODY POD PIERZYNKĄ

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    20 łyzek
  • cukier

    20 łyzek
  • olej roślinny

    20 łyżek
  • jaja

    3 szt
  • proszek do pieczenia

    2 łyzeczki
  • mleko

    1 szklanka
  • białko

    3 szt
  • mąka ziemniaczana

    2 łyzki
  • cukier

    2 łyzki
  • jagody

    1/2 litr
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki na ciasto, wymieszać mikserem.
Wylać na posmarowaną tłuszczem blaszkę o wymiarach 38x27cm.
Ubić pianę z białek i cukru, dodać mąkę ziemniaczaną, wymieszać, połączyć z jagodami.
Ciasto posypać, delikatnie bułką tartą, i wyłożyć \"masę jagodową\"
Piec w 180oC, około 50 min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Klausia 20.07.2015 19:12
świetna wersja jagód
Renataj 13.05.2012 18:07
Pyszne i apetyczne aż ślinka cieknie.
agata1722 03.08.2011 11:53
robię lobię to mi smakuje
eli82 14.07.2011 15:33
rewelacja !!!
ewasylwia 14.07.2011 11:13
pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat