Jagody do słoika

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jagody

    8 l
  • cukier

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jagody należy umyć i dokładnie oczyścić. Układamy je w słoika do pełna i zasypujemy trzema łyżkami cukru każdy ze słoików. Zakręcamy i wstawiamy do garnka z gorącą wodą. Od chwili zagotowania wody każdy słoik gotujemy dziesięć minut. Odstawiamy dnem do góry, żeby dobrze się zawekowały.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wacław 19.01.2017 15:17
cenne zapasy domowe :-)
gusia1000 18.01.2017 15:54
Warto robić przetwory.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat