Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
twaróg zmielony
500 g -
galaretka jagodowa
2 op -
cukier puder
4 łyzki -
borówki
250 g -
porzeczki
100 g -
biszkopty okrągłe
15 szt
Przepis i sposób przygotowania JAGODOWY SERNIK NA ZIMNO Z PORZECZKAMI
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
1. Galaretki rozpuszczamy w 1 szklance wrzątku, studzimy.
2. Ser biały miksujemy z cukrem pudrem, dodajemy przestudzone (lekko tężejące) galaretki, miksujemy, dodajemy 3/4 borówek i wszystko razem ręcznie mieszamy.
3. Tortownicę wykładamy biszkoptami (jeden zachodzi na bok drugiego), zalewamy masą serową.
4. Górę obficie posypujemy resztą borówek oraz porzeczkami.
5. Wkładamy do lodówki. Schładzamy do ścięcia masy i galaretek.
Smacznego!
Komentarze (26)
Załaduj więcej komentarzy (16)