JAGODOWY SERNIK NA ZIMNO Z PORZECZKAMI

JAGODOWY SERNIK NA ZIMNO Z PORZECZKAMI

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • twaróg zmielony

    500 g
  • galaretka jagodowa

    2 op
  • cukier puder

    4 łyzki
  • borówki

    250 g
  • porzeczki

    100 g
  • biszkopty okrągłe

    15 szt
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania JAGODOWY SERNIK NA ZIMNO Z PORZECZKAMI

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

1. Galaretki rozpuszczamy w 1 szklance wrzątku, studzimy.

2. Ser biały miksujemy z cukrem pudrem, dodajemy przestudzone (lekko tężejące) galaretki, miksujemy, dodajemy 3/4 borówek i wszystko razem ręcznie mieszamy.

3. Tortownicę wykładamy biszkoptami (jeden zachodzi na bok drugiego), zalewamy masą serową.

4. Górę obficie posypujemy resztą borówek oraz porzeczkami.

5. Wkładamy do lodówki. Schładzamy do ścięcia masy i galaretek.

Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (26)

IZABELA29 25.11.2016 08:14
Pysznie wyglada
Ania96 09.08.2015 12:36
wygląda pysznie
Anna169Hosz 26.07.2015 20:06
Bardzo apetyczny!
wyattearp 26.07.2015 18:37
pysznie wygląda
Grazyna0211 26.07.2015 15:20
pyszny deser
krokus 26.07.2015 10:45
wygląda bardzo apetycznie
Gabi44 26.07.2015 10:13
Przyciąga smakowitym wyglądem.
Futka 26.07.2015 06:40
Wspaniały i bardzo apetyczny serniczek :) Mniam :D
wwwiolka 25.07.2015 23:28
Bardzo fajny przepis.
Benita 25.07.2015 23:07
Sernik wygląda nieziemsko pysznie!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat