Jagodowy murzynek Zewy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    1 szk
  • mąka pszenna

    1/4 szk
  • Soda oczyszczona Prymat

    1 łyżeczka
  • cukier

    1/2 szk
  • cynamon Prymat

    1 łyżeczka
  • olej rzepakowy

    1/3 szk
  • jajko

    1 szt duże
  • jagody

    4 łyżki ze słoika
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Piekarnik nagrzać do 180 stopni.
Keksówkę o wymiarach 11 x 25 cm wyłożyć papierem do pieczenia.
W misce umieścić wszystkie składniki i wymieszać najlepiej rózgą.
Ciasto przelać do foremki i od razu wstawić do piekarnika.
Piec od 55 - 60 minut.
Po upieczeniu wystudzić w uchylonym piekarniku i posypać cukrem pudrem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewa Wojtaszko 29.06.2017 16:25
pyszne ciasto :)
Stenka 29.06.2017 14:27
ciekawy przepis, szybkie ciasto

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat