Składniki
kg
kostka
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
mała puszka
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mąka pszenna
1 szk -
mąka pszenna
1/4 szk -
Soda oczyszczona Prymat
1 łyżeczka -
cukier
1/2 szk -
cynamon Prymat
1 łyżeczka -
olej rzepakowy
1/3 szk -
jajko
1 szt duże -
jagody
4 łyżki ze słoika
Przepis i sposób przygotowania Jagodowy murzynek Zewy
Keksówkę o wymiarach 11 x 25 cm wyłożyć papierem do pieczenia.
W misce umieścić wszystkie składniki i wymieszać najlepiej rózgą.
Ciasto przelać do foremki i od razu wstawić do piekarnika.
Piec od 55 - 60 minut.
Po upieczeniu wystudzić w uchylonym piekarniku i posypać cukrem pudrem.
Komentarze (2)