Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jagodowe serniczki Zewy

5.0
(15)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Znalazłam w zamrażarce jagody. Dodałam to co znalazłam w lodówce i tak oto powstały ekspresowe serniczki. Upiekłam je w foremkach na babeczki. Fajna opcja sernika w wersji mini.

Składniki:

twaróg półtłusty 250 gramów
serek homogenizowany 200 gramów
serek waniliowy 140 gramów
jajko 2 sztuki
woda 4 łyżki
budyń waniliowy 1 opakowanie
cukier 2 łyżki
jagody 187.5 mililitrów
mąka 1 łyżka
cukier puder 2 łyżki

Porada

Woda ma być różana, serek homogenizowany - truskawkowy.

Przepis i sposób przygotowania na: Jagodowe serniczki Zewy

Twaróg rozgnieść, dodać serki (np. homogenizowane) oraz serek waniliowy i wymieszać. Potem dodać budyń, jajka, wodę różaną i cukier, wymieszać.
Do formy na muffinki włożyć silikonowe foremki na babeczki i rozdzielić do nich masę serową. Jagody obtoczyć w łyżce mąki i rozdzielić je na każdą foremkę. Serniczki piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 30-35 minut. Wystudzić, wyjąc z foremek i oprószyć przed podaniem cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak