Jagodowe semifreddo na mascarpone

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • serek mascarpone

    250 g
  • śmietana 30%

    1 szkl
  • cukier puder

    3 łyżki
  • czekolada mleczna

    1/2
  • jagody

    1/2 szkl
  • ciastka maślane

  • czekolada biała

    1/2
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Jagodowe semifreddo na mascarpone foto
Schłodzoną śmietanę ubić i dodawać po łyżce serka mascarpone. Ubijać wszystko na najwyższych obrotach miksera, a pod koniec dodać cukier puder.
Krok 2 - Jagodowe semifreddo na mascarpone foto
Podzielić masę na dwie części. Do jednej dodać zmiksowane jagody. Odłożyć trochę całych jagód. Zetrzeć białą czekoladę lub drobno pokroić i dodać do masy jagodowej.
Krok 3 - Jagodowe semifreddo na mascarpone foto
Do drugiej połowy masy dodać mleczną czekoladę.
Krok 4 - Jagodowe semifreddo na mascarpone foto
Wyłożyć do keksówki najpierw białą masę. Dobra jest do tego forma silikonowa, zwykłą najlepiej wyłożyć folią spożywczą. Ułożyć warstwę z ciastek, pomiędzy nie powciskać całe jagody. Wyłożyć masę jagodową. Wstawić do zamrażalnika.
Krok 5 - Jagodowe semifreddo na mascarpone foto
Przed podaniem wstawić na ok 30 minut do lodówki. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (36)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
hastalavista 06.06.2017 22:15
ale pyszności, idealne na lato :)
Jolanta40 02.02.2015 21:08
aż mi ślinka cieknie :)
Grażyna13 13.04.2014 19:19
pycha, moje smaki :)
magda1976 06.04.2014 20:48
Pyszny deser
Klausia 19.12.2013 12:46
bajka, cieszy oczy i podniebienie :)
Bernadeta1 16.11.2013 00:18
pyszny deser
romanrafal 11.11.2013 08:28
pyszny deserek i bardzo ładny
Kucharek122 29.10.2013 15:35
smaczne smaczne komentujcie moje przepisy na krążki cebulowe i sałatkę owocową i kurczaka po chinsku
barbara11561 05.10.2013 11:00
wygląda przesmacznie
tatiana2 02.10.2013 13:29
świetny deser :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat