Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jagodowe pod cytrynowym chrupiącym wierzchem .

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukiersz 1 szklanka
żółtko jajek 5
mąka ziemniaczna 4 łyżki
mąka 2 szklanki
masło 125 gram
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
mleko 2% 0,5 szklanki
jagody 1 kg
białko 5
szczypta soli
sok z cytryny 2 łyżki
cukier 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Jagodowe pod cytrynowym chrupiącym wierzchem .

Ciasto : masło stopić , ostudzić .Żółtka utrzeć z cukrem . Dodaj obie mąki, proszek do pieczenia i mleko , wlej masło . Wszystko razem wymieszaj . Ciasto wlej do natłuszczonej , posypanej bułką tartą prostokątnej , dużej formy . Piecz 15 min w temp 200 stopni . Jagody umyj , wysusz , posyp ciasto . Beza : Białka ubij z cukrem , sokiem z cytryny i szczyptą soli na sztywną pianę . Rozsmaruj na cieście . Piecz jeszcze 20 min w tej samej temperaturze . SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 05.08.2013 10:17
fajniutkie ciasto
Mniam 05.08.2013 07:50
Zapowiada się bardzo smacznie.
Iwusia 04.08.2013 23:09
wygląda smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak