Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jagodowe pancakes

5.0
(19)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki

mleko 337 ml
mąka tortowa 260 g
jajko 1 szt
proszek do pieczenia 1 1/2 łyżeczki
sól 1/2 łyżeczki
Soda oczyszczona Prymat 1/4 łyżeczki
cukier puder 50 g
jagody 1 szklanka

Dodatkowo

tłuszcz do smażenia
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Jagodowe pancakes

Mleko ubijamy z jajkiem. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, sodą i solą. Dodajemy cukier puder i ubite mleko z jajkiem. Mieszamy aż cisto będzie jednolite. Na koniec dodajemy jagody i jeszcze raz delikatnie mieszamy. Patelnię smarujemy masłem, smażymy jagodowe pancakes na średnim ogniu ok. 3-4 minut z każdej strony.

Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdalenaIC 22.08.2016 05:46
Pyszne placuszki :)
agataw1990 24.06.2015 17:21
Mmmm idealne;)
Benita 24.06.2015 11:24
Jak z bajki :-)
inka2012 24.06.2015 09:56
apetycznie wyglądają :)
wwwiolka 23.06.2015 23:36
Bardzo fajny przepis.
norweska20 23.06.2015 23:32
apetycznie i smacznie
Iwusia 23.06.2015 23:30
wspaniałe placuszki
Mniam 23.06.2015 23:08
Nasze ulubione placuszki :) Z jagodami jeszcze w tym roku nie robiłam.
IlonaAlbertos 23.06.2015 22:06
Zasmakowałyby mi.
Ewa Wojtaszko 23.06.2015 21:19
akurat sezon na jagody się zaczyna,pycha :)
IKrakowianka 23.06.2015 21:18
pysznie u Ciebie :)
justynkag 23.06.2015 21:10
Przepysznie wyglądają!
Wiktoria29 23.06.2015 20:53
bardzo apetycznie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak