Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jagodowe babeczki na białkach

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 300 g
białko 5 sztuk
cukier 220 g
proszek do pieczenia 1 czubata łyżeczka
mleko 100 ml
olej 100 ml
skórka z cytryny otarta z 1 sztuki
cukier waniliowy 2 łyżeczki
jagody 1 niepełna szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Jagodowe babeczki na białkach

Mikserem ubić pianę z białek - partiami dodawać cukier. Ubijać aż do całkowitego rozpuszczenia cukru.Ciągle miksując dodać olej i mleko. Na koniec wsypać przesianą mąkę wymieszaną z cukrem waniliowym, proszkiem do pieczenia i skórką z cytryny. Miksować na małych obrotach. Dodać jagody i delikatnie wymieszać. Wypełnić ciastem papilotki do babeczek ( 2/3 objętości). Piec w temperaturze 170 stopni przez około 15 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dollce 11.05.2015 23:17
poproszę jedną ;)
Wiktoria29 11.05.2015 20:25
pyszne muszą być
Kolorowa 11.05.2015 19:54
Bardzo delikatnie i smacznie wyglądają ;)
Janina 11.05.2015 15:05
Fajne ciasteczka;)
VioletoweKucharzenie 11.05.2015 14:05
ale cudeńka:-)
ania2610 11.05.2015 12:28
cudnie wyglądają!
Mniam 11.05.2015 11:42
Bardzo lubię ciasta na białkach. Z jagodami musiały smakować rewelacyjnie!
norweska20 11.05.2015 11:14
bardzo apetyczne :)
Futka 11.05.2015 10:21
Cudowne i bardzo smakowite babeczki! Palce lizać! :D
Maridka19 11.05.2015 09:39
Pyszniutko wyglądają :)
Konczi 11.05.2015 09:28
wyglądają uroczo
iziona 11.05.2015 09:23
Apetyczne maleństwa
Betina#45 11.05.2015 09:15
Mmm babeczki..słodkość dla mnie ! ;)
AgaS10 11.05.2015 09:01
super pomysł:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak