Jagodowe babeczki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • babeczki kruche

    20 sztuk
  • krem do karpatki

    1 sztuka
  • masło

    200 g
  • borówka amerykańska

    250 g
  • galaretka owoce leśne

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotować krem do karpatki według instrukcji. Po ochłodzeniu zmiksować z kostka masła. Przygotować galaretkę z mniejszej ilości wody niż w instrukcji (zamiast 0,5 litra wody dać 0,4l). Galaretkę pokroić w kostkę. Do każdego korpusu babeczki dać kostkę galaretki. Następnie nałożyć szprycą krem karpatka. W krem włożyć po kilka jagód. Smacznego!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (18)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adelajda 01.07.2015 11:11
Pyszne babeczki
Wacław 01.07.2015 10:21
wspaniałe babeczki ,proszę o jedną ;-)
IwonaKa 01.07.2015 10:07
na takie babeczki to ja zawsze chętna
inka2012 01.07.2015 09:51
apetycznie wyglądają :)
Maridka19 01.07.2015 09:12
pyszne te babeczki :)
Motorek 01.07.2015 09:08
smaczne babeczki
Mama niejadka 01.07.2015 09:02
Pyszne babeczki
bietka 01.07.2015 08:59
pięknie się prezentują :)
Ewelina1991 01.07.2015 08:56
świetne babeczki
Krystyna32 01.07.2015 08:02
bardzo apetyczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat