Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jagodowa pianka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Żelatyna wieprzowa Prymat 1 płaska łyżka
woda 3 łyżki
cukier puder 0,150 kg
woda 0,050 l
jagody mrożone 0,2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Jagodowa pianka

Żelatynę wsypujemy do miski , zalewamy ją 3 łyżkami wody, do garnka wlewamy 0,050 l wody wsypujemy cukier puder , doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień i gotujemy ok 10 minut od czasu do czasu mieszając . Powinien wyjść syrop. zelatynę i syrop łaczymy, miksujemy najpierw na niskich następnie na wysokich obrotach do uzyskania białej piany. Jagody zagotowujemy , dobrze blendujemy i dodajemy do pianki, dobrze mieszamy. Przelewamy masę do miseczek i wkładamy do lodówki aby stężało

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak