Jagodowa marmoladka

Jagodowa marmoladka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jagody

    0,5 kg
  • cukier

    4-5 łyżek
  • galaretka

    3 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jagody myjemy i przebieramy, a następnie przekładamy do garnuszka. Dolewamy ok. 0,5 szklanki wody i cukier i gotujemy na małym ogniu od czasu do czasu mieszając. Kiedy jagody będa rozgotowane dodajemy galaretkę, po czym mieszamy i przelewamy do słoiczków lub miseczki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

paula191919

01.09.2015 23:07
pyszniutko wygląda

IwonaKa

01.08.2015 14:04
pyszna marmoladka

Anna169Hosz

28.07.2015 14:02
O tak, ja poproszę taką marmoladkę:)

usmiech

28.07.2015 07:14
uwielbiam jagody

Motorek

28.07.2015 07:01
najlepsza domowa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat