Jagodowa kasza manna

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    1/2 l
  • kasza manna

    1/2 szklanki
  • cukier do smaku

  • jagody

    1/2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaszkę wsypać do gotującego się mleka, posłodzić do smaku. Gotować na wolnym ogniu. Dodać zamrożone jagody. Gdy zacznie gęstnieć, mieszać, bo łatwo przywiera do dna garnuszka.

Ostudzić chwilkę i rozłożyć na talerze. Udekorować odłożonymi owocami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat