Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jagnięcina z warzywami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jadnięciny lub cielęciny 1 kg
ząbki czosnku 4
cytryny pół
białego wytrawnego wina 50 ml
rozmaryn
oliwa
cebule 2
cukinia 1
pomidory 2
strak czerwonej papryki
łyzki czarnych oliwek 2
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Jagnięcina z warzywami

Mięso opłócz,osusz.Ntrzyj sola,pieprzem,roztartym czosnkiem oraz ziołami.Skrop sokiem z cytryny,polej winem,odstaw na 1-2 godz.w chłodne miejsce.Mieso włóz do brytwanny,polej marynata,skrop oliwa,podlej wodą.Piecz ok.30 minut w 200 st.C.Następnie obłóż je pokrojonymi wczesniej warzywami-posyp je ziołami,skrop oliwa.Piecz jeszcze ok.25 minut,podlewajac wytwarzajacym się sosem.Żeby ładnie pieczen wyglądała,warto uformować,obwiazując je bawełnianym sznurkiem.w ten sposób pieczeń zyska ładny kształt i łatwiej będzie się ją kroić.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

klaudia879 03.09.2010 14:04
muszę skorzystać z tego przepisu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak