Jagnięcina z ryżem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso jagnięce bez kości

    1 kg
  • ryż

    40 dag
  • cebula

    2 szt
  • masło

    3 łyżki
  • Szafran nitki Prymat

    1 szczypta
  • sól

    1 szczypta
  • jogurt

    1,5 szklanki
  • imbir starty

    2 łyżki
  • Cynamon mielony Prymat

    0,5 łyżeczki
  • rosół warzywny

    3 szklanki
  • goździki mielone

    0,5 łyżeczki
  • Kurkuma mielona Prymat

    0,5 łyżeczki
  • Kardamon mielony Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marynata: 1 i ½ szklanki jogurtu, 2 łyżki startego imbiru Prymat, 1 łyżeczka zmielonego kardamonu, po ½ łyżeczki mielonego cynamonu Prymat, goździków Prymat i kurkumy Prymat

Przygotować marynatę: wszystkie składniki marynaty połączyć i wymieszać.

Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, zalać marynatą i wstawić do lodówki na 4 godziny. Cebule obrać, posiekać i podsmażyć na maśle. Dodać mięso i dusić 50 minut. Następnie włożyć opłukany ryż, wlać bulion z kostki warzywnej Kucharek, doprawić solą oraz szafranem i dusić jeszcze 20 minut. Podawać z ratią.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Magda60 15.12.2011 21:41
moze byc dobre
Adamorek 07.06.2011 20:36
nie przepadam
kriso 31.05.2011 17:35
fajny przepis
szajba2 04.02.2011 14:49
jagnięciny jeszcze nie jadłem
Sylwia88 24.01.2011 12:15
musze sprobowac
Babciagramolka 27.12.2010 17:24
Ba ! Tylko gdzie zdobyć jagnięcinę
iga2 25.12.2010 21:20
smaczne
Magdalena80 22.10.2010 23:37
pyszności
Barbara55 21.09.2010 14:09
wymaga trochę czasu
Jaheira11 16.09.2010 22:52
ciekawe jak wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat