Jagnięcina z ryżem

Jagnięcina z ryżem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso jagnięce bez kości

    1 kg
  • ryż

    40 dag
  • cebula

    2 szt
  • masło

    3 łyżki
  • szafran

    1 szczypta
  • sól

    1 szczypta
  • jogurt

    1,5 szklanki
  • imbir starty

    2 łyżki
  • mielony cynamon Prymat

    0,5 łyżeczki
  • rosół warzywny

    3 szklanki
  • goździki mielone

    0,5 łyżeczki
  • kurkuma mielona

    0,5 łyżeczki
  • kardamon mielony

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marynata: 1 i ½ szklanki jogurtu, 2 łyżki startego imbiru Prymat, 1 łyżeczka zmielonego kardamonu, po ½ łyżeczki mielonego cynamonu Prymat, goździków Prymat i kurkumy Prymat

Przygotować marynatę: wszystkie składniki marynaty połączyć i wymieszać.

Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, zalać marynatą i wstawić do lodówki na 4 godziny. Cebule obrać, posiekać i podsmażyć na maśle. Dodać mięso i dusić 50 minut. Następnie włożyć opłukany ryż, wlać bulion z kostki warzywnej Kucharek, doprawić solą oraz szafranem i dusić jeszcze 20 minut. Podawać z ratią.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Magda60

15.12.2011 21:41
moze byc dobre

Adamorek

07.06.2011 20:36
nie przepadam

kriso

31.05.2011 17:35
fajny przepis

szajba2

04.02.2011 14:49
jagnięciny jeszcze nie jadłem

Sylwia88

24.01.2011 12:15
musze sprobowac

Babciagramolka

27.12.2010 17:24
Ba ! Tylko gdzie zdobyć jagnięcinę

iga2

25.12.2010 21:20
smaczne

Magdalena80

22.10.2010 23:37
pyszności

Barbara55

21.09.2010 14:09
wymaga trochę czasu

Jaheira11

16.09.2010 22:52
ciekawe jak wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat