Przepis i sposób przygotowania na: Jagnięcina w kormie i ryżu pilaf
Kroki postępowania
W międzyczasie obgotowujemy jagnięcinę do półmiękkości pokrojoną w kawałki (może być z koscią).
jagnięcina | 0.5 kg |
ryż basmati | 0.5 kg |
cebula | 4 duże |
imbir świeży | 3 cm |
czosnek | 6 ząbków |
papryczki chilli | 2 szt |
kardamon | 5 szt |
cynamon | 1/2 łyżeczki |
Kolendra cała Prymat | 1 łyżka |
kurkuma | 1 łyżeczka |
Gałka muszkatołowa mielona Prymat | 1/2 łyżeczki |
pomidory | 4 duże |
jogurt naturalny | 200 ml |
sól | 1 łyżeczka |
Liść laurowy suszony Prymat | 2 szt |
Szafran nitki Prymat | 1 szczypta |
Przyprawa garam masala orientalna Prymat | 1 łyżka |
olej | |
mleko | 2 łyżki |
kolendra świeża | |
sok z cytryny | |
kumin | 1 cały |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: