Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jagnięcina po mojemu

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso jagnięce bez kości 800 g
cebula 2 szt
czosnek 4 ząbki
marchewka 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Papryka ostra mielona Prymat
oliwa
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Jagnięcina po mojemu

mięso umyć i pokroić w dużą kostkę.Każdy kawałek mięsa doprawić solą i pieprzem i obtoczyć delikatnie w mące.
na rozgrzanej oliwie obsmażyć kawałki mięsa,zdjąc mięso z patelni ,dodać oliwę i zesmażyć na niej cebulę pokrojoną w kostkę ,posiekany czosnek ,dodać paprykę .Smażyć aż cebulka będzie miękka.Następnie dodać obsmażone mięso,i pokrojoną w kostkę marchewkę,podlać wodą i pod przykryciem dusić do miękkości..Na koniec doprawić do smaku jeśli jest taka potrzeba

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maridka19 04.03.2015 09:54
Pyszniutko wygląda :)
w mojej kuchni 03.03.2015 15:11
smaczne danie obiadowe
Skotka 03.03.2015 15:09
pyszne mięsko
Pyszota 03.03.2015 10:23
świetnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak