Jagnięcina po mojemu

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso jagnięce bez kości

    800 g
  • cebula

    2 szt
  • czosnek

    4 ząbki
  • marchewka

    2 szt
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 szt
  • Papryka ostra mielona Prymat

  • oliwa

  • mąka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

mięso umyć i pokroić w dużą kostkę.Każdy kawałek mięsa doprawić solą i pieprzem i obtoczyć delikatnie w mące.
na rozgrzanej oliwie obsmażyć kawałki mięsa,zdjąc mięso z patelni ,dodać oliwę i zesmażyć na niej cebulę pokrojoną w kostkę ,posiekany czosnek ,dodać paprykę .Smażyć aż cebulka będzie miękka.Następnie dodać obsmażone mięso,i pokrojoną w kostkę marchewkę,podlać wodą i pod przykryciem dusić do miękkości..Na koniec doprawić do smaku jeśli jest taka potrzeba

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Maridka19 04.03.2015 09:54
Pyszniutko wygląda :)
w mojej kuchni 03.03.2015 15:11
smaczne danie obiadowe
Skotka 03.03.2015 15:09
pyszne mięsko
Pyszota 03.03.2015 10:23
świetnie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat