Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jagnięcina na boczku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udźca jagnięcego 1 kg
pomidorów 30 dag
boczku wieprzowego 50 dag
oliwy z oliwek trochę
cebula 1
pietruszki gałazka
seler 1
marchewka 1
oregano szczypta
białego wina szklanke
pieprzu szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Jagnięcina na boczku

Jagnięcine i boczek pokroić. Skropić oliwą. Cebulę, seler i marchewkę posiekać i podsmażyć. Dodać mięso. Gdy mięso zarumieni się, dodać szklanke białego wina. Kiedy wino wyparuje, dodać pokrojone pomidory, pietruszkę, pieprz i oregano. Smażyć na wolnym ogniu. Jeżeli sos jest zbyt gęsty, można dodać niewielka ilość wody. Przed podaniem polać mięso sosem z patelni.

Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maryśka 22.10.2011 12:33
super
banditka 23.03.2011 13:34
fajne, szkoda ze jagnięcina tak dostepna
marcia71 27.01.2011 12:37
podobno to zdrowe mięso

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak