Jaglany krem waniliowo-kokosowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza jaglana

    1/2 szkl
  • woda

    3/4 szkl
  • mleko kokosowe

    1/3 szkl
  • olej kokosowy

    1 łyżka
  • budyń waniliowy

    2 łyżki
  • wiórki kokosowe

    3 łyżki
  • banan

    1/2
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do garnka wlać 1/2 szkl wody, mleko kokosowe, dodać kaszę i ugotować. Proszek budyniowy rozpuścić w 1/4 szkl. wody i dodać do gęstej kaszy i chwilę pogotować. Rondelek zdejmujemy z ognia dodajemy wiórki, masło kokosowe/olej kokosowy, a na końcu rozgniecionego banana. Całość można dodatkowo zmielić blenderem na gładko.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
aniagdz 02.12.2015 08:18
bardzo ciekawa propozycja
Kolorowa 01.12.2015 14:50
Pyszni, zjadłabym taki !
slodkieniebo 01.12.2015 08:30
Ja często takim kremem smaruje płaty ryżowe :)
Ola1984 01.12.2015 07:13
Świetny krem, ja widzę go w naleśnikach :)
Ania84 30.11.2015 22:58
pyszności!
Gracer 30.11.2015 22:06
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat