Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jaglany krem waniliowo-kokosowy

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jaglana 1/2 szkl
woda 3/4 szkl
mleko kokosowe 1/3 szkl
olej kokosowy 1 łyżka
budyń waniliowy 2 łyżki
wiórki kokosowe 3 łyżki
banan 1/2

Przepis i sposób przygotowania na: Jaglany krem waniliowo-kokosowy

Do garnka wlać 1/2 szkl wody, mleko kokosowe, dodać kaszę i ugotować. Proszek budyniowy rozpuścić w 1/4 szkl. wody i dodać do gęstej kaszy i chwilę pogotować. Rondelek zdejmujemy z ognia dodajemy wiórki, masło kokosowe/olej kokosowy, a na końcu rozgniecionego banana. Całość można dodatkowo zmielić blenderem na gładko.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aniagdz 02.12.2015 08:18
bardzo ciekawa propozycja
Kolorowa 01.12.2015 14:50
Pyszni, zjadłabym taki !
slodkieniebo 01.12.2015 08:30
Ja często takim kremem smaruje płaty ryżowe :)
Ola1984 01.12.2015 07:13
Świetny krem, ja widzę go w naleśnikach :)
Ania84 30.11.2015 22:58
pyszności!
Gracer 30.11.2015 22:06
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak