Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jaglany krem czekoladowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kasza jaglana 100 g
czekolada mleczna 1 tabliczka
czekolada deserowa 1 tabliczka
sól do smaku
śmietana kremówka 160 g

Przepis i sposób przygotowania na: Jaglany krem czekoladowy

Kaszę ugotować w lekko osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzić, wysypać z woreczka, przełożyć do miski blendera. Do gorącej kaszy dodać obie połamane na mniejsze kawałki czekolady, przykryć i odczekać kilka minut, żeby czekolady zaczęły się topić. Następnie wszystko dokładnie zmiksować. Masę przestudzić. Śmietanę ubić na sztywno. Do bitej śmietany dodawać po trochu czekoladowej masy (ma być lekko ciepła), dokładnie mieszać. Gotowy krem przełożyć do słoiczka, zamknąć i mocno schłodzić w lodówce. Potem wyjadać łyżeczką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 02.07.2017 20:47
Bardzo pyszne mniam
ilka01 02.07.2017 20:37
ciekawa propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak